gewooniemand

Wie denkt verder dan het eigen partijbelang en zorgt dat er nu snel een regering komt???

In Uncategorized on januari 28, 2011 at 3:02 pm

 

Langer uitstellen wordt duur betaald, stop met spelletje zwartepieten…

Hier op blogbedenkingen zijn we de virtuele realiteit de afgelopen maanden ingedoken omdat de lokale politiek hier niet om aan te zien was en jammer genoeg nog is. Politici lijken steeds te denken bij elk mogelijk akkoord aan de mogelijke schadelijke gevolgen voor de eigen partij en dat remt elk mogelijk compromis  af, maakt het onmogelijk. Hier heerst kleine dorpspolitiek, geen staatsmanschap… Politici denken te veel aan de eigen carrière uitbouw en vergeten intussen dat het land als geheel, ons collectief belang,door hun besluiteloosheid wordt vergooid.

Professor Economie aan de RUG, Koen Schoors, schreef een opmerkelijk opiniestuk dat best grondig gelezen wordt, wat vrees ik vaak niet gebeurt te zien aan sommige reacties onderaan van DS lezers…  Hij schrijft daarin onder andere het volgende naar de politici, in een taal die iedereen kan begrijpen:

Beste dames en heren politici, wij willen een regering. Wij willen echt een regering. Wij eisen een regering. De manier waarop jullie onze welvaart dreigen te grabbel te gooien is wansmakelijk. Stop met dit spelletje zwartepieten en sluit een akkoord. En als hulde aan de studenten die dat voor het eerst zo duidelijk durfden te zeggen laat ik mijn baard staan. Ik wil iedereen oproepen hetzelfde te doen, met al uw haar, want niet iedereen met een mening heeft baardgroei

Hier zijn volledige bijdrage:

 Een impasse van 800 miljoen Euro. Niet regeren kost meer dan elk compromis.

 

Advertenties
%d bloggers liken dit: